Tidligere aktuelt

Onsdag 15. maj kl. 20: Forårskoncert i Taastrup Kulturcenter

Kære Facett Venner!

I år tager Facett en tur til Sverige for at opleve et par gode dage sammen med Trollhättans Sångargille, og det bedste af rejsens program kan I høre onsdag den 15. maj ved en Forårskoncert i Kultursalen, Taastrup Kulturcenter.

Facett præsenterer sit koncertprogram inden korets 3 dages rejse til Trollhättan i Sverige i Store Bededagsferien.

Kom og hør de smukke danske og svenske sommersange, et medley med Chess, ABBA, Atlantis, Løvernes Konge, filmmelodier og andet spændende, alt ledsaget af en jazz trio under ledelse af Facetts dirigent Jann Thornberg.

Der er gratis adgang. 

16. januar: Åbent hus

Der er nok at tage fat i for koret i denne sæson. Vi er ca. 45 sangere, men kunne især godt bruge nogle flere herrer. Så vi håber, der sidder nogle gode herrestemmer, der brænder for at synge i kor.

Vi arbejder godt sammen i Facett, men vi har det også godt sammen socialt. Derfor er vi glade for at rejse ud ca. hvert 3. år og være sammen om et sådant projekt. Denne sæson glæder vi os til koncert sammen med koret i Trollhättan, og se lidt af omegnen og måske sejle gennem sluserne.

Vi øver hver onsdag kl. 19-22 i Taastrup Kulturcenter, Kultursalen, og du er velkommen, når vi har åbent hus for nye korkollegaer den 16. januar 2019 kl. 19.00. Selvfølgelig ikke kun herrer, men korsangere vil blive optaget under hensyntagen til korklangen i den samlede sammensætning.

Ring til formand Irene Hansen på 28344390, hvis der er noget, du vil spørge om og se artikel om korets forårssæson.

16. december 2018 kl. 15: Sengeløse Kirke holder julekoncert med Facett

Sengeløse KirkeFacet har tidligere givet julekoncert i Sengeløse Kirke, og vi glæder os til at være tilbage i den smukke gamle kirke.

Koncerten indledes med en afdeling med sopranen Magdalena Kozyra og Frederik Jerichau Malmquist på klaver. Magdalena Kozyra synger i DRs kor, så glæd jer til at opleve hendes smukke sopran.

Facett præsenterer flere større korværker – bl.a. to udsnit af Karl Jenkins ’The armed Man’- Sanctus og Agnus Dei, og dernæst Bachs ’Bricht an’ og Mozarts ’Laudate Dominum’, efterfulgt af carols og de dejlige danske julesalmer.  Frederik Jerichau Malmquist akkompagnerer.  Alt under ledelse af Facetts dygtige dirigent Jan Thornberg.

Og der vil selvfølgelig også blive mulighed for at synge med på  julens salmer, så alle kommer i  julestemning.

På gensyn i Sengeløse Kirke,  Landsbygaden 35, Sengeløse, 2630 Taastrup.

Tirsdag 2. oktober 2018: Efterårskoncert med Facett og Vestegnens Harmonika Klub

Facett prøver i år noget nyt. Vi er blevet inviteret af Vestegnens Harmonika Klub og synes det kunne være sjovt at lave en koncert sammen i Rønnevang Kirke. 

Vi har til denne koncert valgt et varieret program med danske efterårs- og aftensange,  musicals bl.a Atlantis og lidt opera, så der kommer en lille afveksling fra harmonikamusikken.

Facett dirigeres af vores faste dirigent Jann Thornberg og ledsages af pianist.

Mød os i den smukke Rønnevang Kirke kl. 19.30, Taastrup Hovedgade 150, 2630 Taastrup.

22. august 2018: Åbent hus

Efter et godt forår og en flot rytmisk sommerkoncert med musikere og solister, så er vi i hopla til at starte på et par klassiske korværker.

Koret har eksistereret i over 45 år og alle år i Taastrup Kulturcenter, Poppelvej 12, kl. 19-22, hvor vi har gode øvefaciliteter og omgivelser. Vi synger normalt rytmisk om foråret med viser, swing, musical og jazz og om efteråret mere klassisk op til jul.

Ca. hvert 3-4 år tager på en lille korrejse og hvert år holder vi korweekend med god tid til at øve og en festlig aften sammen. Vi arbejder hårdt, men der er også tid til det sociale og lidt sjov. Vi har en dygtig dirigent, der hele tiden ”flytter” os. Nye korsangere optages under hensyntagen til stemmefordelingen.

Vi optager nye sangere, især herrer den 22. august eller en af de følgende onsdage. Se mere på www.koretfacett.dk eller på facebook.

I efteråret 2018 synger Facett klassisk kormusik, danske og engelske efterårs- og vintersange og selvfølgelig et julerepertoire. Desuden en afdeling for sopransolo og klaver med Magdalena Kozyna og pianist Frederik Malmquist.

Som noget nyt i år går Facett sammen med ’Harmonikaerne’ og præsenterer en efterårskoncert i Rønnevang Kirke med efterårssange og sange fra korværket Atlantis. Mere senere.

På gensyn den 22. august.

Søndag 3. juni kl. 15.00: Eversmiling Liberty

Facett synger en usædvanlig og spændende rytmisk koncert i Rønnevang Kirke som led i Taastrups Kultur’en.

Hovedværket er et oratorium af komponisterne Jens Johansen og Erling Kullberg – ’EVERSMILING LIBERTY’ inspireret af Händels oratorium ’Judas Maccabæus’.

Oratoriet opføres med solister og en rytmisk trio med musikere, vi tidligere har arbejdet sammen med.

Glæd jer til en usædvanlig koncert i Rønnevang Kirke søndag kl. 15.00, Taastrup Hovedgade 150, 2630 Taastrup.

Læs her fra de to komponister:

I Eversmiling Liberty har vi ønsket at skrive et stykke, der ikke kræver scenisk aktion, men giver koret en mere central placering. Det er præcis, hvad der ligger i betegnelsen ‘oratorium’: et stykke musikdramatik der “ses med ørerne”.

’Eversmiling Liberty’ følger Maccabæernes frihedskamp. Historien har vi fra Händels oratorium ’Judas Maccabæus’, hvis tekst vi har brugt i bearbejdet form. Denne tekst forekom os at besidde en god del af de dramatiske kvaliteter, vi havde brug for, og på baggrund af det politiske opbrud i verden i begyndelsen af 1990’erne virkede emnet i høj grad aktuelt.

Det er historien om et undertrykt folks kamp for friheden og dets sejr i kraft af klippefast tro, dels på Gud som den egentlige leder af sit folk, dels på sig selv som et enig folk.

Det er en historie, som er rig på stærke følelsesmæssige udtryk – lige bevægende i nederlagets og sejrens stund.