Historie

Koret er stiftet i 1971. I samtlige år har koret hørt hjemme i Taastrup og har haft fast base i Taastrup Kulturcenter på Poppel Allé.

Det var heldigt for koret, at der netop var blevet bygget et nyt fritidscenter i Taastrup, hvor koret kunne øve under ideelle forhold. I 1991 skiftede koret navn fra Centerkoret til Facett.

Facett er et fransk ord, som kan oversættes med mange (små) ansigter, facetteret, mangesidigt, nuanceret. Ordet passer godt som navn til et sangkor, som jo består af mange ansigter.

Samtidig kan det også relatere til korets repertoire, som også har mange facetter. Om foråret synger vi mest rytmisk musik, såsom jazz, swing, rock mm. I efterårsæsonen er vægten mest lagt på klassisk musik (bla. med henblik på julekoncerter).

Koret er efterhånden vokset til at tælle 40-42 medlemmer, og vi har fået en god balance mellem dame- og herrestemmer. Der kan dog altid blive plads til et par stykker til – især mandestemmer (se på siden »Bliv medlem«).

Slider-Facett1

Vort repertoire er meget omfattende, lige fra danske og svenske viser og sange, moderne rytmisk musik, musicals, negro spirituals, gospel, kirke- og julemusik til større klassiske værker, ofte med solister og musikledsagelse. Dirigentens ambitionsniveau og korets størrelse har gjort det muligt at arbejde med mere komplicerede og op til 8-stemmige korværker.

Vi arbejder hele tiden på at udvikle koret, at blive bedre og prøve nye veje, men samtidig har vi det også godt rent socialt, og der er selvfølgelig godt gang i snakken i pauserne.

Vi rejser sammen ca. hvert tredje år. Vi har indtil videre været i Tjekkiet, Oldenburg, Sverige, Polen, Holland og senest i Stralsund og Flensborg i Tyskland.

 

Vi tager hvert år på korweekend, hvor der arbejdes hårdt; men lørdag aften holder vi en god fest med dejlig mad og masser af underholdning.