Facett giver koncert i Marien Kirche, Flensborg

Koncertrejse til Flensborg

FACETTS KONCERTREJSE TIL FLENSBORG     15.-18. MAJ 2014

Vi startede torsdag den 15. maj fra Taastrup og satte kursen mod Tyskland.  Første stop var traditionen tro på Sjælland, hvor vi fik kaffe, basser og en ”Enkelt” og prøvede sangstemmerne af med en morgensang i det dejlige solskin. I Jylland spiste vi vores medbragte madpakker og så direkte til udkanten af Flensborg til Kongrescenter Sankelmark.  Et skønt sted midt i skoven ned til en sø, en stilhed som kun blev brudt af fuglesang, gøgens kukken og en spætte, der hakkede i det. Vi havde vores eget lokale på stedet til at øve og hygge sammen.

Efter aftensmaden mødtes vi med venskabskoret Nordertor-Chor, som kom for at byde os velkommen til Flensborg.  Vi blandede os ved bordene, og snakken gik livligt.  Efter en fin aften sammen fortsatte vi selv med  egen underholdning, for nu havde vi fået trommeslager og bassist frem med toget fra København!

Fredag morgen kørte vi ind til Flensborg, hvor der var arrangeret guided rundtur til fods, som sluttede med romsmagning. Der produceres nemlig stadig god rom i byen.  Bagefter mødtes vi på Flensborghus, hvor vi skulle have koncert om aftenen. Flensborg er en smuk gammel by med mange snævre gader, så vi måtte bære alle instrumenter, skamler m.m. fra bussen op i salen.  Vi fik prøvet lokalet af og holdt en god generalprøve på aftenens koncert.

Efter prøven kørte vi retur til Sankelmark, spiste et let måltid og klædte om til koncertdress, og så atter  til Flensborghus til koncert.

Koncerten blev en succes – vi sang danske og tyske forårssange, gospel og et Beatles medley under ledelse af vores inspirerende dirigent Jann Thornberg, og det gik smaddergodt – men desværre var der ikke  mange publikummer. Der var sket en fejl hos avisen, så der havde været alt for lidt presse.  Heldigvis var det andet kor der med deres supportere og fyldte godt op.

Efter koncerten hyggede vi os med Nordertor–Chor over en øl og vand. Så hjem til basen til natmad i hotellets  Bierstube, og så kunne vi igen synge sammen og underholde hinanden.

Næste dag, lørdag var ren hygge dag. Først var der tid til at gå rundt på egen hånd i Flensborg – det kan meget anbefales – så kørte vi til Glücksborg Slot til rundvisning og bagefter kaffe eller en kølig drik i en lille kaffesalon i Glücksborg by – og igen i strålende sol.
Så rundt om hotellet, skifte tøj og videre til lystbådehavnen, hvor vi skulle til festlig hygge og spisning med Nordertor-Chor. Det var svært for bussen at komme frem ad smalle veje med mange parkerede biler så igen måtte vi slæbe klaver, trommer osv. det sidste stykke. Godt at vi er så mange i koret og alle i højt humør.  Lidt forsinket kom vi endelig frem til en dejlig lille marineklub lige ned til fjorden.  Det tyske kors medlemmer havde taget madretter med og var klar med en dejlig buffet.  Så blev der holdt taler ved de 2 formænd (-kvinder), Irene Hansen og Dörte Schröder. Vi havde gaver med til koret og inviterede ved samme lejlighed dem til at besøge os i Taastrup.

Nu var det tid til optræden og underholdning, men desværre ikke længe. Lokalerne skulle rømmes ret tidligt, men festen foresatte blot ude på græsplænen i det skønneste solskin med fjorden i baggrunden. Vi sang Abschied vom Walde sammen, og en harmonikaspiller gik i gang. Det inspirerede til mere fællessang, inden vi takkede af og igen, igen vandrede med alle instrumenter m.m. til bussen, som i mellemtiden dog havde fundet en nærmere plads.

Søndag var hjemrejsedag og med et stort program. Først deltog vi i en musikgudstjeneste i Flensborg i den meget smukke Marien Kirche med bl.a  Schuberts – ’Zum Gloria’ – og Davids 25. psalme – ’Herren er mit lys og Frelse’ – til melodi af Th.Laub. Det blev en rigtig flot koncert i den gamle kirke, og der var mange mennesker.  Det blev bagefter til et kort farvel, for vi skulle nå at holde sidste koncert i Kolding på vejen hjem.

Afsted til Koldinghus mens madpakkerne blev spist i bussen. Vi nåede frem, skulle igen bære instrumenter og det hele op til Koldinghus og ind på plads i den fantastiske Ruinsal. Så en 5-min. prøve, og så var vi klar!

Det er fantastisk flot at stå inde i Ruinsalen med dens gode lyd og give koncert. Publikummerne stod spredt hist og pist op igennem trapper og broer. Vi fik taget gode fotos af Facett i de smukke omgivelser – gode minder til scrapbogen.  Og så hjemad godt styret af vores gode chauffør.

Facett fik igen en vellykket koncerttur og endnu engang mødte vi nogle rigtig søde sangere – men ikke så mærkeligt – korsangere er bare positive og nemme !!!

Det er dejligt at rejse ud med Facett. Alle er engagerede og altid klar give en hånd med, så det hele bare glider og giver gode oplevelser.