Koret Facett legede med nordiske sange

Koret Facett legede med nordiske sange

I en tid hvor forholdet mellem Danmark og Grønland er udfordret af et tovtrækkeri om olie, kan vi jo glæde os med, at vi har de stærke, kulturelle fællesskaber med det øvrige norden.

Det skinnede igennem, da koret Facett var inviteret til Rødovre, hvor 2220130225__033r_kjeld_espersender skulle fejres Sangens Dag med foreningen Norden som arrangør. Gennem de mørkeste af årets vintermåneder har koret lunet sig på danske, svenske og norske sange som for eksempel hyldestsangen For Norden, der oprindeligt var en dansk studentervise, den norske Vossevangen sunget på dansk og de svenske Och Jungfrun og Gabriellas Sång, der stammer fra en film.

Populær fællessang

På dagen havde vejrguderne valgt at servere en omgang sjasket tøsne, men det kunne hverken holde medlemmerne af den nordiske forening eller korsangerne tilbage. Dirigent Jann Thornberg dirigerede koret sikkert gennem første afdeling, hvorefter den interaktive afdeling af Sangens Dag kunne tage fart. Der var nemlig dømt fællessang, hvor koret sang for. At dømme ud fra antallet af musikønsker, så var den interaktive del i form af fællessang overordentlig populær.

Det smagte af forår

Der var genhør med sange om alt fra Svantes Lykkelige Dag til Det er i dag et vejr og flere svenske bidrag. Efterhånden fik selskabet smag for ægte forårsviser blandt andet Den Blå Anemone.
Og så gør det ikke så meget at det kolde og våde vejr venter ude, når blot det har været en god, lang eftermiddag i selskab med den nordiske sangskat.

Tekst: MARIA K. …………Foto: Kjeld Espersen