Sangturné i Polen

Facett på super sangturné i Polen

40 korsangere oplevede det smukke Polen i storebededagsferien.

Koret Facett i Taastrup tager til udlandet hvert andet år, og denne gang gik turen til Polen, hvor de 40 korsangere med musikere og supportere gav koncerter og fik en masse spændende oplevelser med hjem.

Det har været en fantastisk oplevelse at møde polakkerne, deres livsglæde og ikke mindst deres musik og kortradition. Denne tur føjer sig flot ind i rækken af Facetts andre rejser til venskabskor i udlandet, hvor Facett har besøgt Tjekkiet, Tyskland og Sverige.

Facetts rytmiske koncert i den katolske kirke i Babimost.

Men denne gang gik turen til byerne Zielona Gora og Babimost i den sydvestlige del af Polen ved floden Odra ca. 80 km fra den polsk-tyske grænse. Regionen er vært for flere danske firmaer, bl.a Rockwool, men er ellers et typisk grønt landbrugsområde med grønne marker og spredte skove.

Polen er kendt for kor af høj standard mest inden for det klassiske repertoire, så ”Facett´erne” var klar til at yde deres bedste.
Facett mødte denne gang op med et fortrinsvist rytmisk repertoire – jazz, gospel, musicals og danske sange naturligvis, så der blev skabt en inspirerende kontrast ved koncerterne. Det blev til to flotte koncerter for fulde huse, så Facett fik virkelig præsenteret en ny stil i Polen.

Facett sammen med det lokale klassiske kor under en vellykket koncert i byen Zielona Goras Philharmonic Hall.

Den smukke katolske kirke i byen Babimost lagde rammer til den første koncert efterfulgt af en venskabsaften i byens Kulturhus med spisning, optræden og sangerdyst.
Næste punkt på turnéen var Zielona Gora, der er regionshovedstad med 115.000 indbyggere. Der blev heldigvis også tid til besøg i bymidten med dens gamle huse, gågader og shopping. Aftenen blev afsluttet med endnu en vellykket koncert i byens ”Philharmonic Hall”, som var fyldt til sidste plads.
De polske venskabskor havde forberedt besøget godt, og de gav indblik i polsk hverdag – og fest! En af turens højdepunkter var en udendørs grillaften arrangeret i en meget smuk park, hvor der blev serveret de gode lokale retter med polsk øl og vodka. Og underholdningen kunne korene jo selv stå for.

Her er vi inde i den 1000 år gamle trækirke og beundrer den fantastiske udsmykning.

Ind imellem blev der tid til ekskursioner til seværdigheder i nabolaget. Bl.a. en 1000 år gammel trækirke i traditionel polsk byggestil med bindingsværk, som indvendigt var smukt udsmykket med bibelske malerier. Desuden et besøg på stedets Rockwool fabrik, der på 10 år er blevet den største arbejdsplads i området. Facett kvitterede med en minikoncert – naturligvis.

En sjov episode på turen tilbage mod Danmark – Facett og en del turistbusser blev opholdt et par timer ved den tyske grænse. Så her gav Facett en asfaltkoncert i solskinnet – og publikum var der nok af fra andre ventende busser og biler!

Her står vi og synger til glæde for os selv og for andre ventende ved grænseovergangen.