Hollandsk korbesøg

Hollandsk korbesøg i oktober

I 2006 tog Facett til Holland i byen Roermond, ca. 40 km nord for Maastricht. Nu var det i 2007 tid for et genvisit fra Holland, og ”Toonkunstkoor Roermond” tog en lille kombineret ferie- og koncerttur til Taastrup og København.

De kom onsdag formiddag, og allerede onsdag aften mødte vi dem til fællesprøve. Vi skulle synge to små klassiske værker sammen: Mendelssohn’s “Psalme 100” og Rachmaninoffs “Ave Maria” under ledelse af vores dirigent Jann Thornberg. Toonkunstkoor havde øvet sig godt hjemmefra. Vi kunne gøre prøven rimelig kort, og så blev der tid til hyggesnak og til at byde på dansk øl. Men de var trætte – var kørt hjemmefra midt om natten for at nå det tidlige fly fra Düsseldorf, så de tog hurtigt af sted til deres hotel i København.

Torsdag kiggede de lidt på København, hvor en af vores korsangere viste dem rundt i centrum. Fredag bød på bustur på Vestegnen, Roskilde og Museums-øen og i Nordsjælland for at nyde den smukke danske natur i efterårsfarver, atter med Facett korsangere som guider.

Lørdag mødtes vi så om formiddagen til fællesprøve i Rønnevang Kirke og igen om eftermiddag til en meget vellykket koncert i kirken. Facett sang to små sange af Carl Nielsen, vi sang de to fællesværker, og Toonkunstkoor sluttede af med en længere afdeling med klassisk musik. Stort bifald.

Derefter var der festaften i Taastrup Kulturcenter, hvor vi bød på middag. Ja der blev grint og snakket, og der var underholdning på slap line, så det blev en rigtig hyggelig aften. Vi havde til lejligheden trykt nogle internationale sange, som vi kunne synge og optræde sammen.

Hollænderne var meget begejstret for deres besøg i Danmark, så de håbede, vi kunne mødes i Roermond en anden gang. Og så fik Facett også gaver: Et sæt noder med et nyere værk, som de sang en lille bid af til koncerten, skrevet af Karl Jenkins. Det lød meget spændende, så Jenkings ”The armed Man” kommer på repertoiret i næste sæson.