Imellem Esbjerg og Fanø

1.- 3. maj 2009 var koret Facett på en lille koncerttur til Esbjerg og Fanø.

Foruden koret deltog også 3 musikere på hhv. klaver, bas og trommer, så bussen var godt fyldt op med korsangere, musikere, bagage og instrumenter.

Vi startede fredag morgen fra Taastrup og kørte med et lille morgenkaffestop undervejs ellers direkte til Vadehavet. Her slog vi lige et smut ud for at kigge på de flotte store figurer, som er blevet Esbjergs imponerende vartegn. Derefter til hotel Ansgar, hvor vi blev indkvarteret. Nu var det tid at kigge på Esbjerg og spise lidt frokost i byen, inden vi mødtes for at øve koncertprogrammet. Vi havde til turen sammensat et blandet rytmisk program, bl.a. lidt der illustrerede turen til Jylland:  Godmorgen lille land, Jylland mellem tvende have og Jens Rosendahls vise om de 2 måger, der netop færdes i Vadehavet ved Esbjerg og Fanø –derudover uddrag fra musicals som Chess, Atlantis, Phantom of the Opera og Cyrano. Om aftenen spiste vi en dejlig middag på hotellet og havde en sjov aften med optræden på slap line – der kommer med tiden nye talenter frem i koret.

Fælleskoncert med det lokale Ese-kor

Næste dag mødtes vi med det lokale Ese-kor for at øve sammen og afholde en lille workshop. Hver dirigent havde valgt et nummer, som ingen af os kendte på forhånd, som vi skulle lære, og desuden skulle vi øve 2 numre sammen, som vi dog havde øvet hjemmefra. Om eftermiddag gav vi vores første fælleskoncert på Kulturskolen i Esbjerg. Desværre var noget af pressematerialet gået forkert, så der var ikke så mange publikummer, men havde dog også selv nogle supportere med, og der var også nogle, der havde familie i området.

anne-esbjerg 029

Om aftenen mødtes vi med Ese-koret til en hyggeaften på restauranten i det nye musikhus med en smuk udsigt over havnen. Der var en stor koncert med ’Danser med drenge’, så vi benyttede lejligheden til at synge for koncertgæsterne i deres pause. Det kunne måske skaffe nogle herrestemmer til Ese-koret!

Næste morgen pakkede vi alle instrumenter, bagage og kor i bussen og satte kursen mød Fanø. En af damerne fra Ese-koret guidede os på tur rundt på øen – ned på stranden hvor vi kunne køre med bussen, op til øens højeste punkt og til Sønderho. Videre til Nordby i missionshuset ved kirken.

Vi sluttede så af med en koncert i Nordby Kirke, og så ind i bussen med kursen mod Taastrup. Med en god følelse af at vi havde lavet nogle gode koncerter og også haft det rigtig sjovt sammen. Vi rejser normalt til udlandet på kortur, men havde altså denne gang valgt at blive i Danmark, som jo bestemt er lige så godt – det vigtigste er at komme af sted sammen. Det betyder rigtig meget for det sociale sammenhold i koret.

Til næste år vil en del af os rejse sammen til Nordisk Kor- og Kulturfestival i Aarhus, så vi regner med at tage af sted sammen i 2011 på en ny korrejse.